Winkeldiefstalbeveiliging is nog nooit zo belangrijk geweest voor retailers. Hier zijn 3 punten ter overweging voor fysieke elektronicawinkels van smartphones en andere mobiele apparaten.

1. Neemt U het probleem serieus? 

Winkeldiefstalbeveiliging is meer dan alleen het installeren van elektronische hulpmiddelen zoals CCTV camera’s, EAS antennes of elektronische lijnbeveiliging. Winkeldiefstalbeveiliging gaat om bescherming van inventaris en marges in het bijzonder. Online winkelen wordt nogsteeds populairder, maar dat laat onverlet dat dan juist de marges in fysieke winkels ook beschermd moeten worden. Onderzoek toont aan dat het gaat om miljoenen en zelfs miljarden aan gestolen spullen door winkeldiefstal. Klik hier voor onderzoek.

Het ‘probleem’ winkeldiefstallen wordt nog interessanter wanneer u weet hoeveel impact het heeft op uw bedrijfsvoering. Neem bijvoorbeeld de telecom retailer. Deze hebben in hun winkels zeer kostbare moderne smartphones, zoals iPhone 8, 8 Plus, iPhone X, Samsung Galaxy S9 en Huawei P20 op display. Doordat personeel niet alles in de gaten kan houden, worden deze kostbare toestellen steeds vaker gestolen uit de winkel en dat kost niet alleen inventaris, maar ook marge.  

2. Personeel

Betrokken personeel is een zeer belangrijk punt om winkeldiefstal succesvol te bestrijden. Dit begint door actieve en regelmatige trainingen en bewustwording van hoe belangrijk het is om diefstal te voorkomen. Dit maakt ze gemotiveerd om betrokken te blijven. 

Even terug naar de telecomretailers met dure mobiele telefoons op display. Gripzo is ontwikkeld, omdat een elektronische kabel met alarm vaak niet meer genoeg was om deze dure toestellen te beveiligen. Kabels werden ondanks het alarm doorgeknipt en gestolen. Gripzo bespeurde deze trend 5 jaar geleden en heeft slimme anti diefstalklemmen ontwikkeld om dit probleem op te lossen. De beveiligingsklemmen voor smartphones zijn universeel doordat ze verstelbaar zijn; praktisch alle moderne smartphones passen. Een slim ontsluitingssysteem maakt het mogelijk een toestel in 3 seconden te ontgrendelen zodat een 100% productervaring geboden kan worden in de winkel.  Als bijkomend voordeel zijn er bovendien geen terugkomende kosten zoals, kleefstickers, laadkabels en sensoren. De Gripzo Gorilla Grip klemmen zijn beschikbaar voor Smartphones, Tablets en Smartwatches.

3. De cijfers

Kennis van uw winkeldiefstalcijfers helpt het probleem op waarde te schatten. Heeft u als retailer voldoende techniek die u hierin behulpzaam kan zijn? Meten is weten en is zeer belangrijk om te snappen hoe serieus het winkeldiefstal probleem is in uw winkels.

Geïnteresseerd? Laat het ons weten en stuur een email naar rvb@gripzo.com

Supersnel vergrendelen

Supersnel vergrendelen

De mobiele apparaten kunnen in seconden worden gebruikt vanuit een totale vergendelde situatie.

1 houder voor alle maten

Eén houder voor alle maten

Door instelbare grips kunnen alle tabletformaten worden ingepast. Gripzo biedt aparte gripsets voor tablets groter dan 11” en smartphones groter dan 6”.

Beveiliging van gehard staal

Beveiliging van gehard staal

De tablet wordt vergrendeld in hoogwaardige stalen grips. Ontgrendeling gebeurt door middel van unieke sleutels. Er komen geen elektronica, sensoren of kabels aan te pas!

Uitstekend terugverdien model

Uitstekend terugverdienmodel

Gripzo universele houders ondersteunen alle formaten! Instelbare grips maken het mogelijk om alle tabletformaten in te passen. XL grip-sets zijn verkrijgbaar voor tablets van 11” to 13”.

Slim open design

Slim open design

Door het open design is connectiviteit met 3G / 4G, Wi-Fi of Bluetooth met de tablet geen probleem.

display security oplossingen

Vraag een offerte op of bekijk al onze display security oplossingen.

Point of sale

Bekijk en bestel al onze point of sale tablethouders.